Offertes maken in ProfX BASIC is zeer eenvoudig. Het kan op 2 manieren. De gebruiker kan via het relatiescherm een offerte aanmaken of hij kiest in het offertescherm voor + Nieuw .

Eenvoudig offertes aanmaken

Wanneer de gebruiker op de nieuw-knop drukt wordt een scherm getoond waarop de gebruiker kan selectere voor welke relatie de offerte is.

Wanneer een offerte geaccepteerd is door de klant kan deze worden omgezet naar een Order. Dit gebeurt wanneer er op de +  Maak Order-knop wordt geklikt.

Als een offerte geprint moet worden gebeurt dan door op de Print-knop te klikken. U kunt dan een sjabloon kiezen om de offerte mee af te drukken.

offerte maken

Artikelen koppelen aan offertes

Het Offerte-aanmaak scherm bestaat uit 2 delen. Het eerste deel voor de info over het bedrijf waar de offerte voor wordt gemaakt. Het tweede deel bevat de artikelen die aan de offerte worden toegevoegd. Het is mogelijk korting te geven op een artikel.

Voorkom fouten

Om fouten bij offerte maken te voorkomen is het mogelijk zogenaamde offerte groepen  aan te maken. Deze offertegroepen bevatten artikelen die in veelvoorkomende offertes (zoals voor een bepaalde branche als horeca of retail) noodzakelijk zijn.

Een offertegroep is aan te maken via het overzichtsscherm. Wanneer u daar op de knop Offerte groepen  klikt kunt u de groepen aanmaken en de standaard artikelen toevoegen. Vervolgens maakt u een offerte aan en kiest u onder Artikel de groep waarvan u de artikelen in één keer toe wilt voegen

ProfX BASIC beschikt ook over een module om artikelen toe te voegen.